Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2010. gada 8. janvāris

Saglabā jaunību, parūpējies par savām Q10 rezervēm!




KOENZĪMA Q10 BIOĶĪMISKĀS FUNKCIJAS.


Ubihinona svarīgākā funkcija ir elektronu pārvietošana mitohonrdiālās elpošanas ķēdes ietvaros. Tam ir izšķirošā loma oksidatīvajā fosforilācijā. Q10 ir cieši saistīts ar enerģijas rezervju papildināšanu ATF (adenezīntrifosfātu) formā, tas ir nepieciešams visiem procesiem organismā, kas patērē enerģiju.

Pie tam Koenzīms Q10 darbojas kā iedarbīgs antioksidants, tas spēj novērst brīvo radikāļu izraisīto oksidatīvo kaitējumu šūnām. Brīvie radikāļi ir vielas ar augstu iedarbību, kas rodas šūnu vielmaiņā un parasti tos kontrolē paša ķermeņa enzimātikie aizsardzības mehānismi. Brīvie radikāļi pastiprināti rodas ārējās iedarbības faktoru ietekmē, piemēram, no kaitīgajām vielā, kas atrodas pārtikā un gaisā, no UV-starojuma, no noteiktiem medikamentiem, no infekcijas slimībām, kā arī pārāk spēcīgu sportisko aktivitāšu un pēc operāciju stresa rezultātā. Šī papildus slodze var radīt nevienlīdzību starp radikāļu rašanos un atindēšanos un izraisīt tā saukto oksidatīvo stresu.
Neskaitāmas slimības, piemēram, audzēji, arterioskleroze, artroze, AIDS, pankreatīts, aknu traucējumi, ādas slimības, paātrināts novecošanās process, imūnsistēmas traucējumi, var izraisīt nekontrolētas oksidatīvās ķēdes reakcijas organismā.

Vairāk informācijas varat iegūt http://www.fit.lv sadaļā kvalitāte/ zinātniskais simpozijs. tel. 29578830

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru