Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2010. gada 11. janvāris

Parūpējies apr savu sirdi - kamēr nav par vēlu!


Q10 ietekme uz sirds un asinsvadu slimībām.

Sirds un asinsvadu slimības ir biežākais nāves cēlonis Vācijā, arī sirds infarkts ieņem vienu no galvenajām vietām. Ubihinonam ir nozīmīga loma attiecībā uz sirds ritma traucējumiem, sirds insuficienci un išēmiskajām sirds slimībām (sirds infarkts, Angina pectoris).

Sirds elektrisko kairinājumu veidošanās un darbība ir cieši saistīta ar netraucētu enerģijas nodrošinājumu, ko, spēcīga Q10 trūkuma rezultātā, organisms nespēj nodrošināt. Vairākos pētījumos ar cilvēkiem, kuriem ir sirds ritma traucējumi, tika sasniegti nozīmīgi uzlabojumi, regulāri lietojot Q10, daļai šo pacientu sirds ritms pilnībā normalizējās. Koenzīms Q10 uzlabo sirdsdarbības apjomu , sirds indeksu un apjoma indeksu.

Pētījumi ar cilvēkiem, kam ir sirds insuficience (sirds muskuļa vājums), salīdzinājumā ar veseliem pacientiem, pierādīja nelielu Q10 koncentrāciju sirds muskulī, pie kam ļoti smagi slimnieki uzrādīja tikai apmēram 50% no normālās koncentrācijas.

Q10 saturs sirds muskuļaudos var tikt paaugstināts perorālā nodrošinājuma rezultātā (ar Koenzīmu), kam seko nozīmīga slimības ainas uzlabošanās. Arī pētījumi sirds infarkta slimniekiem parādīja labus panākumus, ārstēšanā izmantojot ubihinonu. Kāda ilglaicīga pētījuma (8 gadu garumā, 180 pacienti) rezultātā Q10 terapijas pacientiem salīdzinājumā ar kontrolgrupu paaugstinājās pārdzīvotības norma.

Kādā pēc nejaušības principa veiktā pētījumā, pacientiem ar akūtu sirds infarktu 28 dienu ilgā periodā tika nodrošināta 120mg liela deva ar Koenzīmu Q10. Četru nedēļu novērošanas periodā reducējās kardināli slimo skaits ar kontrolgrupu par 50%.

Slimniekiem ar Angina pectoris, Q10 terapijas rezultātā, samazinājās Angina pectoris gadījumu skaits, kā arī vajadzība pēc standartmedikamentiem un pieauga jaudas robeža, ko ietekmē slodze.

No Meta – analīzes, kas rezumēja kontrolēta pētījuma, kas norisinājās no 1984 līdz 1994 gadam, par Koenzīma Q10 iedarbību uz sirds slimniekiem, izrietēja, ka, lietojot uzturā papildus uztura bagātinātāju, uzlabojās diverso sirds funkciju parametri, piemēram, sirds indekss un parādījās sirds un krēpu apjoms. Sirdsdarbība salīdzinājumā ar kontrolgrupu uzlabojās vidēji par 75%.

Pētījumi ar pacientiem, kam ir sirds paplašināšanās, deva interesantus rezultātus. Šī pētījuma ietvaros kontrolgrupa, grupa, kas lietoja ACE (Angiotensin Converting Enzyme) medikamentus, kā arī trešā grupa saņēma 40mg Koenzīma Q10 dienā, kamēr visu triju grupu pārstāvjiem papildus deva sirds iedarbības medikamentus. Pēc novērošanas laika divu gadu garumā kontrolgrupai novēroja 35,7% lielu uzlabojumu un ACE-grupas pacientiem – no 64%. Trešajā grupā uzlabojums bija vislielākais – 72,7%.

Koenzīmam Q10 attiecībā uz hipertonijas pacientiem iedarbojas kā asinsspiediena pazeminātājs. Divpadsmit nedēļu ilga pētījuma rezultātā Q10 asinsspiedienu pazeminoša ietekme parādījās jau laika posmā no 3. līdz 4. nedēļai pēc terapijas sākuma, pēc tam stāvoklis stabilizējās. Pārtraucot Q10 papildus lietošanu, asinsspiediens atkal paaugstinājās līdz tam, kas tika novērots pirms Q10 lietošanas.

Vairāk informācijas var lasīt http://www.fit.lv sadaļā kvalitāte / zinātniskais simpozijs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru