Meklēt šajā emuārā

otrdiena, 2010. gada 5. janvāris

Pievērs uzmanību kādus minerālus Tu uzņem savā uzturā!




VISS IR ATKARĪGS NO OPTIMĀLAS MINERĀLU SASKAŅOŠANAS UN LABĀKĀ IESPĒJAMĀS UZŅEMŠANA!

Optimālai minerālu funkcionēšanai mūsu organismā ir svarīgi, ne tikai pietiekamā daudzumā uzņemt minerālus. Vislielākā nozīme ir minerālu kombinācijai piemērotā daudzumā, jo minerāli savu optimālo ietekmi uz ķermeni veic tikai īstajā daudzumā. Kalcijs un Magnijs kopā ietekmē kaulus; Cinks, Varš un Selēns – imunitātes aizsardzību; Cinks un Mangāns – psihiskos procesus; Kalcijs un Kālijs – kairinājumu pārvietošanos nervos.

Arī minerālu nonākšanu no zarnām asinīs ir svarīgi pareizie samēri, lai, uzņemot kādu minerāli, neizraisītu kāda cita trūkumu vai kaitīgo pārdozējumu. Piemēram, Kalcija lietošana kavē veiksmīgu Magnija uzņemšanu. Turpretī Cinks un Mangāns novērš kaitīgo, pārlieku lielu Vara uzņemšanu, piemēram, ar vara bagātu dzeramo ūdeni.

Optimāla minerālu uzņemšana var būt izšķiroša ar savu šķīdību. Pasniegšanas forma – dzēriens, minerālu forma un šķīdības atbalsts, ir tikai daži aspekti, kas veicina labāko iespējamo uzturvielu pārvietošanos, respektīvi, labāko iespējamo minerālu uzņemšanu organismā. Citronskābe veicina ne tikai Kalcija uzsūkšanos, bet arī Cinka darba spējas.

Vairāk informācijas var atrast http://www.fit.lv sadaļā kvalitāte / zinātviskais simpozijs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru