Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2010. gada 20. maijs

Lelde Vancoviča - kas kustīgs, tas lustīgs!




Kas kustīgs, tas lustīgs!

Esmu nūjošanas instruktore (trenerīte :-) ) Rīgā, Mežaparkā. Nūjošanu kā savu otro nodarbi atradu pavisam nejauši... kaut gan nekas jau nenotiekot nejauši.
Darbojoties veselības aprūpes sistēmā sabiedrības veselības jomā un analizējot datus par iedzīvotāju veselību, saslimstību un dzīves kvalitāti, jau gadiem secinām, ka iemesli sliktai sirds veselībai, augstai saslimstībai ar onkoloģiskām slimībām un daudzām citām ‘’kaitēm’’ ir vieni un tie paši: smēķēšana, nepareizs uzturs, mazkustīgs dzīves veids un stress.
Tā nu, domājot par iedzīvotāju veselību globālā mērogā sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju, izdomājām, ka ir tāda jauka lieta kā nūjošana, kuras pamatlicēji ir somi. Somija ir ziemeļvalsts, mēs arī. Somiem ir līdzīga mentalitāte mūsējai un arī augsta saslimstība ar sirds asinsvadu slimībām (kā jau ziemeļnieki lietojam treknu uzturu un vēl labi daudz). Somi ir liela nūjotāju nācija ar ļoti labiem rādītājiem saslimstības mazināšanā, tādēļ izlēmām patapināt labāko praksi no Somijas. Sazinājāmies ar Starptautiskās nūjošanas asociācijas vadību un 2008. gada pavasarī somu instruktors Passi bija gatavs apmācīt 15 Latvijas mediķus/sportistus nūjošanas prasmē.
Viena no 15 topošajiem instruktoriem biju arī es - vieglatlēte, vecmāte un sabiedrības veselības maģistre – visnotaļ jaukā salikumā, lai papildinātu savus diplomus ar nūjošanas instruktora diplomu!
Jau trešo sezonu darbojos Mežaparkā. Nūjotāju grupā esam 6 – 8 cilvēki ziemā un 10 -15 cilvēki vasarā (arī pavasarī un rudenī). Kā pareizi sapratāt, darbojamies visu gadu, arī ziemas salā, siltāk saģērbjoties, nūjotprieks ir tik pat liels kā pavasara un vasaras plaukumā baudot dabu.
Esam dzēsuši stereotipu, ka nūjotājs ir sieviete pēc 60 vai nūjo jau tikai ‘’vecīši’’, kas raduši iet ar spieķīti – nē, nē un vēlreiz nē!!! Esam jauna, ņipra grupa ar vidējo vecumu 40 (23-72) gadi. Mežaparka grupā nūjo gan sievietes, gan vīrieši. Dažreiz atnāk līdzi arī kāds bērns vai pusaudzis, bet vieņiem gan šī nodarbe tā īsti pie sirds neiet un tas ir saprotami. Ar bērniem būtu jāveido īpaša programma, ietverot spēles, stafešu un nelielu sacensību elementus, kā arī lēcienu un skrējienu sērijas ar nūjām.
Daži atzinumi un izteicieni no manas grupas nūjotājiem:
x ‘’Tas jau nemaz nav tik vienkārši!’’
x ‘’Es domāju, ka tāda pastaiga ar nūjiņām vien būs, bet izrādās, ka bija jāiesvīst...’’
x Pirmās reizes nūjotājs par pieredzējušajiem grupas nūjotājiem: ‘’Kur viņi tā skrien?!’’
x ‘’Nūjošana ir Dieva dāvana’’
x ‘’Man nepatīk skriet, bet nūjošana, tas ir priekš manis’’

Un nobeigumā nedaudz teorijas:
Nūjošana ir intensificēta staigāšana, izmantojot speciālas nūjas, lai radītu pilnvērtīgu ķermeņa treniņu:
x Nūjošanas tehnikas pamatā ir pareiza biomehāniska staigāšana kombinējumā ar roku un ķermeņa augšdaļas klasiskās distanču slēpošanas kustību tehnikām;
x Nūjošana palīdz samazināt ķermeņa svaru un uzlabot pašsajūtu;
x Samazina sāpes un sasprindzinājumu plecu – kakla daļā;
x Nūjošana ir par 46% efektīvāka kā parastā pastaiga;
x Mazina stresu, ir saslimšanu profilakse;
x Īpaši noderīga sirds un asinsvadu, muguras, locītavu, elpošanas un nervu sistēmas slimību, kā arī osteoporozes un diabēta profilaksei;
x Veicina veselīgu miegu un vispārēju labsajūtu;
x Piemērota visiem, neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai trenētības stāvokļa.


Tiekamies nūjošanas takās, uz sanūjošanos!

Nūjošanas instruktore: Lelde Vancoviča
ID: A 00003
Tālr: +371 29444829

http://www.nujotajiem.lv

trešdiena, 2010. gada 19. maijs

Ludmila Puckova ir priecīga FitLine lietotāja!



Начала принимать из-за серьезных проблем со здоровьем по совету знакомой,вернее,она принесла мне ,,Активайс,,и ,,Ресторейт,,и сказала,,Попробуй,все равно хуже уже не будет,,(потому-что я уже много всего перебровала,но улучшений не было,я уже ни каким БАДам не верила) и через 5 дней я отказалась от половины лекарств,а через 10-перестала принимать лекарства совсем,они мне стали не нужны.Результат мне понравился,я подписалась на СЕТ,затем добавила другие продукты и через 1,5 года мои анализы пришли в норму. Болезнь не исчезла(опасная трудноизлечимая болезнь),но она больше не активна и все это время я чувствую себя очень неплохо,помолодела,изменилась внешне в лучшую сторону,по-другому стала питаться,изменилось мировозрение и образ жизни и мне это очень нравится. Кроме этого,все симптомы других,очень многих болезней,также исчезли(перепады арт.давления ,проблемы с сердцем,остеохондроз,кишечник,нарушение мозгового кровообращения, даже седины меньше стало.Но в связи с матер.затруднениями последний год мне удается приобретать продукты редко(когда бывают акции),однако страшная болезнь не беспокоит,организм пока сам с ней справляется(но это только благодаря Фитлайну,он укрепил мой иммунитет).Но зато теперь,когда я приношу продукты домой,для нас с дочерью это как праздник. Спасибо за замечательный продукт и за спасенные жизни.
Ludmila puckova [ludmilka-13@inbox.lv]

ceturtdiena, 2010. gada 13. maijs

Ārijs Vāravs spēlē tenisu un dzer FitLine!




Ārijs Vāravs ir 41 gadu jauns, mājsaimnieks, kura hobijs ir teniss un bērni (savējie 4 gab.), FitLine lieto papildus uzturam, kas sportistam "gados" nepieciešams.

Ārijs izvēlas Activize Oxy Plus, Q10, Omega 3 un koktēļus.

Ārijs: "Bez FitLine jūtos noguris, vecs vecis."

http://tennis4fun.lv/

Par produktiem vairāk info: http://pipars.fit.lv/